Het Boerderijmuseum.
Het Boerderijmuseum. Boerderijmuseum

‘Boerderijmuseum in wintersfeer’ afgelast

Evenementen

OLDEBROEK/ELBURG - Het bestuur van Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ heeft besloten de op zaterdag 11 december geplande activiteit ’Boerderijmuseum in wintersfeer’ af te gelasten. Als reden wordt het snel stijgende aantal corona-besmettingen genoemd. Vooral in de gemeente Oldebroek en de regio.

Ben Kanis, voorzitter van de commissie die ’Boerderijmuseum in wintersfeer’ zou organiseren, is teleurgesteld maar zegt ook het niet verantwoord te vinden om de bezoekers, vrijwilligers en medewerk(st)ers bloot te stellen aan de gevaren van het nog steeds rondwoekerende virus. ,,Corona zorgt voor onrust in onze gemeente en de regio, en we kunnen daar niet zomaar aan voorbijgaan.”

Volgens de regels zou het evenement door kunnen en mogen gaan, maar de besturen van het Boerderijmuseum en de organiserende commissie vinden dat ze niet de grenzen van het toegestane op moeten zoeken. ,,De zorg staat onder grote druk en we hebben als museum ook een morele verplichting naar de bezoekers, vrijwilligers en medewerkers. Veiligheid staat voorop.” 

Het draaiboek voor ’Boerderijmuseum in wintersfeer’, dat bijna volledig is ingevuld, gaat voor een jaar de kast in en in 2022 wordt er een nieuwe poging ondernomen om het evenement op touw te zetten, zo laat Ben Kanis weten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41