Maar liefst 32 sponsors hadden zich aangemeld om onderling de strijd aan te gaan voor de wisseltrofee. Uiteindelijk wist Vika Bedrijfswagens de winnaar van vorig jaar Kwakkel's Groente- en Fruithandel in een spannende finale met 3-0 te verslaan.

Vika Bedrijfswagens winnaar sponsorvoetbaltoernooi in Oosterwolde

7 juni 2017 om 14:09 Sport

Oosterwolde - Zaterdag 27 mei vond voor de twaalfde keer het Sponsorvoetbaltoernooi plaats bij VSCO’61 op een zonovergoten sportpark De Heughte in Oosterwolde. Maar liefst 32 sponsors hadden zich aangemeld om onderling de strijd aan te gaan voor de wisseltrofee. Uiteindelijk wist Vika Bedrijfswagens de winnaar van vorig jaar Kwakkel’s Groente- en Fruithandel in een spannende finale toch nog ruim met 3-0 te verslaan en zo de toernooiwinst op te eisen.

Gedurende de gehele dag kwam ook de jeugd aan haar trekken op de fraaie speeltoestellen die waren opgesteld en waarin ook een waterbassin was ondergebracht. Daar werd onder tropische omstandigheden volop gebruik van gemaakt. Ook konden de aanwezige kinderen zich laten schminken. De inwendige mens kon vanaf het begin goed voorzien worden door de aanwezigheid van Kings Grillkippen.

Naast de poulewedstrijden werd er ook gestreden om de zogenaamde Dikke Bertha Cup. Van ieder deelnemend voetbalteam mocht één speler zijn schotkracht tonen. Tweemaal mocht er geschoten worden en beide scores werden bij elkaar opgeteld. Het team met de hoogste score won de Dikke Bertha Cup. Als derde eindigde Vika Bedrijfswagens uit Wezep en Eisner Auto’s uit Elburg behaalde de tweede plaats. Tot winnaar van de Dikke Bertha Cup kroonde zich Autoschade Dickhof uit Elburg.

In de finale wedstrijden werd het team van DKW Woonvision uit Oldebroek uiteindelijk  vierde en legde Frix CrossFysio uit Elburg beslag op de derde plaats. De plaatselijke groenteboer, Kwakkel’s Groente- en Fruithandel, deed het dit jaar weer uitstekend. Vorig jaar wonnen ze het toernooi en ditmaal stonden ze wederom in de finale. Tegenstander was ditmaal Vika Bedrijfswagens uit Wezep. Deze editie moesten ze het onderspit delven, want Vika won overtuigend met 3-0 zodat zij de toernooiwinst behaalden en Kwakkel genoegen moest nemen met een fraaie tweede plek. De wisselbeker gaat dit jaar dus naar Wezep.

Na afloop zochten de teams gezellig een plekje op het terras en genoten van de goede sfeer die er elk jaar heerst. Tot 20.00 uur werd er gezellig nagepraat over het toernooi en genoten van de heerlijke avond. De Toernooicommissie en Sponsorcommissie van VSCO’61 kijken terug op een goed toernooi en bedanken iedereen voor zijn of haar inzet op welk terrein dan ook.