Afbeelding

Column André Klompmaker: Fout .....

22 mei 2023 om 17:15 Column

In mijn leven heb ik al heel wat fouten gemaakt. Dit op het gebied van omgaan met anderen, omgaan met geld maar ook omgaan met religie. Ook in de sport heb ik natuurlijk de nodige fouten begaan. Soms bedacht ik, in de kopgroep, van te voren al om niet mee te sprinten. Ik reed dan wel door, maar de laatste honderd meter niet voluit meer. Bleek ik soms toch nog dicht bij de winst te komen. Tjonge, was ik er dan maar vol voor gegaan. 

Ook één van mijn handelsmerken was om in de eerste ronde al te demarreren. Vonden de mensen leuk en maakte de speaker enthousiast. Maar slaat natuurlijk nergens op, want heel vaak had ik na twee ronden mijn kruit al verschoten en streek hooguit de premie voor strijdlustigste rijder op. Maar daar doe je het eigenlijk allemaal niet voor. Ik heb hier ook al eens geschreven dat ik de fout maakte door te laat te beginnen met benen scheren waardoor ik met één geschoren en één behaard been aan de start stond. Ach, het zijn fouten die te overkomen zijn. Ooit is mij verteld dat je fouten mag maken als je er maar van leert. Dus als u denkt dat ik er van heb geleerd en nu geen fouten meer maak, dan hebt u het mis.

Vorige week nog. We hadden de eerste training van de schaatsclub in de zandverstuiving bij Doornspijk. Hier deed ik nooit aan mee, omdat lopen niet echt mijn hobby is en al helemaal niet in dat mulle zand. Daar ben ik gewoon veel te zwaar voor. Maar omdat mijn gewicht nog weer wat toegenomen is, heb ik maar besloten om deze training toch te gaan volgen komende zomer om zo goed voorbereid aan de winter te beginnen. Het is altijd wel wat haasten, want we beginnen daar om 19.00 uur en we hebben de winkel open tot 18.00 uur. Dus na winkelsluiting snel naar huis omkleden en dan naar de zandverstuiving. Ik kon zo snel geen sportbroekje vinden, maar omdat het mooi weer was kon ik mijn zwemshort ook wel aan. Die lijkt op een sportbroek. Net op tijd arriveerde ik in Doornspijk en het eerste wat mij werd gezegd: “ha ha, je hebt de zwembroek aan. We gaan hardlopen en niet zwemmen hoor.” 

De volgende dag vertelde ik het voorval aan mijn vrienden waarop Henri Put antwoordde: “een zwembroek past goed bij je, want je draagt ook 24 uur per dag zwembandjes”.

André Klompmaker

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie