Robin, Ylona en Edward. Foto: Hanneke Bloemendaal
Robin, Ylona en Edward. Foto: Hanneke Bloemendaal Hanneke Bloemendaal

Wallenloop Elburg gered dankzij nieuwe stichting

13 maart 2023 om 09:00 Activiteiten

De organisatie van de Wallenloop in Elburg is in nieuwe handen. Deelnemers zullen geen verschil merken, behalve dat het inschrijfgeld voortaan bestemd is voor een goed doel.

Hanneke Bloemendaal

Edward Hofman, Ylona Wolf en Robin Bruins zijn voormalige bestuursleden van Stichting Run for Joyce. Ylona vertelt: “Om diverse redenen werd in 2021 de laatste editie van hardloopevenement Run for Joyce gehouden. Ik mag zelf ook graag hardlopen en toen ik hoorde dat ook de Wallenloop in Elburg niet meer georganiseerd zou gaan worden, vond ik dat erg jammer.”
Initiatiefnemers van de Wallenloop in Elburg waren Henk en Alie Mentink van Loopgroep 2000.
“Het is vele jaren een populair hardloopevenement geweest.”
Edward, Ylona en Robin besloten een nieuwe stichting op te richten die zich ten doel stelt om vanaf 2024 minimaal drie hardloopevenementen per jaar in de gemeente Elburg te organiseren.
Edward: “Dit jaar starten we met de Wallenloop; we doen ons best om ook in het najaar nog een hardloopevenement te organiseren. We willen al deze evenementen koppelen aan een goed doel. Daarbij starten we lokaal: het inschrijfgeld van de Wallenloop is volledig bestemd voor de Speelgoedbank. Daarna gaan we ons oriënteren op goede doelen in binnen- en buitenland. Wat vast staat is dat het goede doel dat we kiezen hoop moet bieden aan kinderen. In de breedste zin van het woord.”
Ylona vult aan: “We hebben onze stichting ‘Dispensatio’ genoemd. Dat betekent rentmeesterschap in het Latijn. We zijn alle drie christen en zien het als onze plicht of roeping om anderen te helpen. Van het geld dat we via evenementen en sponsoren binnen krijgen, willen we graag goede rentmeesters zijn.”

De Wallenloop wordt gehouden op 27 april, Koningsdag. De inschrijving voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar is inmiddels geopend. Om 11.00 uur start de loop van 700 meter voor kinderen van 4 tot 8 jaar en om 11.15 uur voor kinderen van 8 tot 12 jaar (1400 m). Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen starten de 5 of 10 km om 11.30 uur. Er zijn diverse prijzen voor de verschillenden leeftijdscategorieën. “We zouden het heel mooi vinden als er heel veel kinderen aan de Wallenloop mee doen”, aldus Edward.
Inschrijven kan via www.inschrijven.nl 

Begin april zal de nieuwe website van Stichting Dispensatio klaar zijn (www.dispensatio.nl). De stichting is dan ook via Facebook en Instagram te volgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie