Gedi Labots (links) en Anita Schoonhoven.
Gedi Labots (links) en Anita Schoonhoven. Barry Wensink

Sinterklaas naar Wezep: ‘Het wordt weer als vanouds’

Activiteiten

Velen zagen Sinterklaas en zijn gevolg aanmeren in Hellevoetsluis. Het zijn drukke tijden voor de ‘oude baas’, maar hij heeft tijd vrij kunnen maken om komende zaterdag Wezep met een bezoek te vereren. “Daar zijn we ontzettend blij mee”, zeggen Gedi Labots en Anita Schoonhoven. Namens de organiserende Ondernemersvereniging Wezep Hattemerbroek (OWH) zijn ze bij de festiviteiten betrokken.

Barry Wensink

Vanwege corona was het de afgelopen paar jaar allemaal net even anders. “Ga maar na, mensen mochten niet lang bij elkaar staan, dus we moesten het programma aanpassen. We kregen ook commentaar dat Sinterklaas zo snel door Wezep ging en niet stopte om handen te schudden, maar we konden niet anders”, zegt Schoonhoven. Labots vult aan: “Gelukkig kan de intocht dit jaar weer als vanouds en dat is toch veel leuker.”

In september zijn de dames begonnen met de voorbereidingen door onder andere verkeersregelaars en EHBO’ers te regelen en er zit weer een groot feest aan te komen. Dat begint zaterdag (19 november) om 10.30 uur met het vertrek van het (Spaanse) gezelschap vanuit de Huiskamer van Wezep voor een rondrit. Vanaf 12.00 uur is er een show op het kleine Meidoornplein. De (jonge) aanwezigen kunnen daar onder andere genieten van entertainer Joris die de mensen op gaat zwepen. 

We vragen waarom de dames dit werk op zich nemen. “Om de kinderen in Wezep een leuke dag te bezorgen”, klinkt het unaniem. Vanaf 13.30 uur worden Careander, Turfhorst en Villa Esdorp bezocht door de Pieten, zodat de bewoners daar ook mee kunnen genieten van het aloude volksfeest. “Voor Weidebeek en Veldheem is dat niet nodig, want daar komt de stoet tijdens de optocht al langs.” Of we willen vermelden dat André Boer zorgt dat er een Jaguar is waarin Sinterklaas zich kan verplaatsen en dat Klaas van Olst de pakjesauto sponsort. Bij deze! “Kinderen moeten vooral niet vergeten om de kleurplaat in te kleuren. Mocht iemand de kleurplaat vorige week gemist hebben in de brievenbus, dan is deze te downloaden via www.onswinkelcentrum.nu Inleveren kan tot donderdag 17.00 uur bij Marskramer / Toys2Play.”

Route: Start Huiskamer van Wezep (Meidoornstraat), linksaf Berberisstraat, 1e weg rechts Forsythiastraat, 1e links Cotoneasterstraat, 1e rechts Sierkersstraat, 1e rechts Hulststraat, einde weg links Seringstraat, einde rechts Stationsweg, 1e rechts Calunastraat, einde weg rechts Acaciastraat, einde rechts Klimopstraat, oversteken vervolg Klimopstraat, 1e rechts Ruitersveldweg, 2e links Nieuwlandsweg, einde weg rechts Veluwelaan, 1e rechts Verlengde Meidoornstraat, kruising Ruitersveldweg oversteken, Meidoornstraat vervolgen, Huiskamer.

advertentie
advertentie
Afbeelding
NLG Arbo Business Partner bij Business Club 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten Noord-Veluwe niet te spreken over opkopen stikstofrechten door Lelystad Airport 10 uur geleden
Afbeelding
Elburgse Tieners voelen zich al tien jaar thuis op andere plek 13 uur geleden
Afbeelding
Gezamenlijk kerstconcert van drie koren in ‘t Harde 14 uur geleden
Afbeelding
Bibliotheek Noordeinde bewijst zich 15 uur geleden
Afbeelding
Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal: OWIOS en VSCO’61 treffen koploper en runner-up 8 dec, 12:40
Afbeelding
Winnaars sinterklaasactie in Oosterwolde 8 dec, 11:35