Al ruim drie decennia is de grote vlooienmarkt op Hemelvaartsdag een begrip.
Al ruim drie decennia is de grote vlooienmarkt op Hemelvaartsdag een begrip. Eigen foto

SV t Harde hoopt op vlooienmarkt 2022

Activiteiten

’T HARDE Al meer dan 30 jaar is de grote vlooienmarkt op Hemelvaartsdag een begrip. Duizenden mensen uit de wijde omtrek komen dan richting het ’t Harde om te snuffelen tussen de koopwaar van de meer dan 400 handelaren. Al rond de klok van zeven uur lopen de eerste koopjesjagers rond. Afgelopen twee jaar was het echter stil op Hemelvaartsdag rond sportpark Schenk vanwege corona. 

Wat opvalt is dat de reclameborden voor de Hemelvaartsmarkt nog steeds hangen op het sportpark. Voorzitter Elskamp, van de organiserende supportersvereniging Groen-Wit: ,,De afgelopen twee jaren waren niet leuk voor ons. De markt van 2020 zat al helemaal vol en we hadden de organisatie eigenlijk al rond en voor 2021 hadden zich ook al veel standhouders aangemeld. Helaas, maar begrijpelijk, ging er toen ook een streep door de markt.” 

,,Ook financieel was dit een grote strop voor de supportersvereniging”, vult penningmeester Vellekoop aan. ,,Wij zijn er alleen maar om de SV ’t Harde te ondersteunen, zowel financieel als materieel. Dat was dit jaar ook moeilijker. Gelukkig zijn we altijd zuinig geweest en konden we dit hebben. Afgelopen jaar zijn de inschrijvingen van 2021 automatisch doorgegaan naar 2022. We willen graag dat onze standhouders volgend jaar weer terugkomen, veel van hen zijn ook ondernemers, die hebben het op dit moment ook zwaar. “

De supportersvereniging is dit jaar al weer begonnen aan de voorbereidingen. De uitnodigingen worden verstuurd naar alle standhouders en belangstellenden. Inmiddels hebben al meer dan 150 standhouders zich aangemeld en zit de markt al bijna voor de helft vol. ,,Of het door kan gaan, geen idee. Als de markt dit jaar ook niet door kan gaan, gaan de aanmeldingen door naar 2023. Standhouders zijn dan al zeker van hun plekje” aldus Elskamp. ,,Misschien is het wel mogelijk om het in een kleinere vorm te organiseren, maar niemand weet hoe we er in mei voor staan, laten we hopen dat het leven dan weer een beetje normaal aan het worden is.”

Belangstellenden voor de markt op 26 mei kunnen zich nog steeds opgeven via supportersvereniging@svtharde.nl. Meer informatie staat op: www.svtharde.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Leuke verhalen na schrijfworkshop Tineke Honingh 17 aug, 15:45
Afbeelding
Vizier op ’t Harde en Hulshorst: competitie met inspirerende tegenstanders 17 aug, 15:03
Afbeelding
Gait van de Renderklippen: Rebels 15 aug, 11:07
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Opgelet, zakkenrollers: bendes maken de regio onveilig 15 aug, 09:42
Afbeelding
Brommers kiek’n in Elburg voor het goede doel, daar maak je je agenda voor vrij 14 aug, 10:34
Afbeelding
Classic demo in ’t Harde: snikheet maar zó cool! 14 aug, 09:41