Het bestuur van de stichting (m.u.v. Cobien).
Het bestuur van de stichting (m.u.v. Cobien).

Jubileumeditie Tuigpaarden- en Hackneyconcours Doornspijk in de herkansing

7 mei 2024 om 06:00 Activiteiten

Onweer, regen en hagel zorgden vorig jaar voor afgelasting van de 40ste editie van het Tuigpaarden- en Hackneyconcours in Doornspijk. De organisatie gaat voor de herkansing en zet in op een zonnig jubileum op zaterdag 11 mei.

Hanneke Bloemendaal

“We moesten vorig jaar op het laatste moment het concours afblazen. Dat was bepaald niet leuk, want er gaat veel tijd en energie zitten in de organisatie”, vertelt Henk Fikse. Als voorzitter vormt hij samen met Jan Fikse (vicevoorzitter), Arjen van de Weg (penningmeester) Cobien van Boven-van de Kamp (secretaresse) en bestuursleden Marten Beelen, Gerjanne van de Weg-Hofmeijer en Dirkjan Roozeboom het bestuur van Stichting Tuigpaardenconcours Doornspijk. “We houden hetzelfde programma aan als we voor vorig jaar gepland hadden. Dat wil zeggen dat er vanwege het jubileum twee extra shows zijn: een grote verrassingsshow met verschillende aanspanningen. Deze show wordt aangeboden door de landelijke Hackneyvereniging en de landelijke Tuigpaardenvereniging. Ook zal er een show van de Young Riders zijn in Amerikaanse stijl. Verder zijn er tijdens het concours rubrieken als eenspan tuigpaarden, eenspan hackneys, tweespan tuigpaarden en tweespan hackneys; dames, heren en Young Riders. Deelnemers zijn regionale en nationale tuigpaardrijders. Plus, en dat is lang geleden dat deze rubriek er was: Tandems met dameskar, hierbij rijden twee paarden achterelkaar.”

Het concours in Doornspijk trekt altijd grote namen uit de paardenwereld en mag bogen op brede publieke belangstelling. Onderdeel van de paardensport is de aangespannen sport, hierbij worden de paarden voor de wagen gereden en beoordeeld op hun manier van bewegen en op hun houding. De jury wordt gevormd door H. de Jong, R. van de Put, S. Minkema, N. Geerlings & A. van de Vegt. 

Het Tuigpaardenconcours vindt plaats op 11 mei van 10.30 uur tot 16.30 uur op sportpark De Haere. Toegangskaarten voor het Tuigpaardenconcours à 10 euro kunnen ter plekke gekocht worden (tot en met 13 jaar gratis toegang). Locatie: sportpark De Haere, Haerderweg 19, 8085 RG Doornspijk. Parkeren is gratis. “Rondom het veld staan stoelen en kramen. Er is schaduw bij veel zon en beschutting bij regen. Maar laten we hopen dat daar dit jaar van dat laatste geen sprake is.” Hij besluit: “Met dank aan alle vrijwilligers, want zonder hen zou het niet mogelijk zijn om een dergelijk groot concours op te zetten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie