Gitaar- en zanggroep Kithara.
Gitaar- en zanggroep Kithara. Cor Sellis

Gitaar- en zanggroep Kithara treedt voor de 500ste keer op

1 mei 2024 om 12:01 Activiteiten

Gitaar- en zanggroep Kithara geeft op donderdagavond 23 mei een benefietconcert in het Boerderijmuseum in Oldebroek. 

De groep brengt een afwisselend programma van gospel- en country liederen ten gehore. Kaartjes voor het concert, er zijn 80 kaarten à 10 euro beschikbaar, kunnen besteld worden bij het Boerderijmuseum. De opbrengst van de kaartverkoop is voor het Boerderijmuseum om de kosten voor de jubileumweek te drukken.

 “Het leuke is dat Kithara is ontstaan in het Boerderijmuseum en dat dit concert precies ons 500ste optreden is”, vertelt Batje Kanis-van Boven. In 2001 gaf zij samen met drie van haar jonge leerlingen, Nienke van Norel-van der Steege, Harriët Blaauw-Stouwdam en Willemien Strijkert-Reinders een concert op de deel van het museum. Dit concert viel zo goed in de smaak dat ze ook op andere plaatsen, onder andere in kerken, werden gevraagd. ‘Laten we dan maar een officiële groep beginnen’, was het idee. Een naam werd gevonden: Kithara, Grieks voor gitaar. Vele optredens in Oldebroek en ver daarbuiten volgden. Er waren zelfs optredens op radio en tv bij ‘Nederland zingt’. 

Inmiddels zijn er vijf cd’s uitgekomen en wordt hun muziek nog veel beluisterd op Spotify. De groep bestaat inmiddels bijna 23 jaar. “We musiceren nog steeds. Prachtig dat onze ontstaansgeschiedenis nauw verbonden is met het Boerderijmuseum.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie