Afbeelding

Bezoek Regio Zwolle aan Techlab Elburg

21 september 2023 om 12:20 Achtergrond

“Dit Techlab vormt een mooi voorbeeld van hoe bedrijven, het onderwijs en de lokale overheid zorgen voor een optimale aansluiting op de vraag naar gemotiveerd en deskundig personeel vanuit het bedrijfsleven,” zegt een geïnteresseerde Paul Guldemond, wethouder in Zwolle en trekker van de samenwerking arbeidsmarkt en economie van de Regio Zwolle. 

Wethouder Henk Wessel, gastheer namens de gemeente, wil na een Techlab nu een Zorglab ontwikkelen. Hij wijst op de vele voordelen van hiervan voor Regio Zwolle: “Het betreft een sterke ontwikkelkans voor alle partners.”

Paul Guldemond kreeg gisteren een rondleiding in het Techlab dat een jaar geleden in gebruik is genomen bij de locatie Oostenlicht van het Nuborgh College. Inmiddels is de locatie door het succes uit haar jas gegroeid. “Om deze reden bekijken we nu de mogelijkheid van een satelliet vestiging in Hattemerbroek”, legt wethouder Henk Wessel uit. “Maar daar blijft het niet bij. De formule van het Techlab leent zich ook voor andere sectoren, zoals de zorg. We hebben meer handen nodig aan het bed. Die kunnen wij hier opleiden, door samen in te zetten op de regionale school-werkomgeving. Het ontwikkelen van een Zorglab komt ten goede aan de hele Regio Zwolle. Ik hoop dan ook dat de regio ons initiatief hierbij ondersteund.”

Het Techlab bij in het Oostenlicht voorziet in een centrale plek waar moderne faciliteiten ter beschikking staan voor het onderwijs aan leerlingen, studenten en werknemers. In de gemeente Elburg zijn veel industriële bedrijven gehuisvest die hoogwaardige technische onderdelen en complete machines ontwikkelen. Samen met de uitgebreide installatie- en bouwsector zorgen deze bedrijven voor veel werkgelegenheid. De school biedt samen met ondernemers doorlopende leerlijnen die aansluiten op de arbeidsmarkt van nu en morgen, waardoor jonge leerlingen aangehaakt blijven.

Op de foto: (v.l.n.r.) Mathijs Triou, adviseur Regio Zwolle, wethouder Paul Guldemond en wethouder Henk Wessel krijgen tekst en uitleg over het Techlab van Auke Oosten, coördinator techniek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie