Peter van 't Hoog overhandigt de cheque aan Jan Swager.
Peter van 't Hoog overhandigt de cheque aan Jan Swager. Museum Sjoel Elburg

Cheque van 17.750 euro voor Museum Sjoel Elburg

6 juni 2023 om 09:50 Achtergrond

Gedeputeerde van de provincie Gelderland Peter van ’t Hoog overhandigde Museum Sjoel Elburg maandag een cheque van 17.750 euro. 

Met deze beschikking ondersteunt de provincie Gelderland de expositie ‘Vastberaden en veelbelovend. Max van Dam’, die van 20 september 2023 tot en met 27 januari 2024 in Museum Sjoel Elburg te zien zal zijn. Max van Dam was een getalenteerde Joodse jonge kunstenaar die in Sobibor werd vermoord. De tentoonstelling over hem raakt aan de thematiek rond vrijheid en antisemitisme. Dat past binnen de kaders van het project Vrijheid van de provincie Gelderland, een reden waarom Museum Sjoel Elburg een subsidie aanvroeg en die vervolgens kreeg. Jan Swager, voorzitter van het bestuur van Museum Sjoel Elburg, kreeg de beschikking van de gedeputeerde overhandigd. Hij vertelde Van ‘t Hoog waar Museum Sjoel Elburg zich mee bezighoudt en wat de plannen voor de toekomst zijn. Peter van ‘t Hoog werd rondgeleid in het museum en bijgepraat over de feestelijkheden rond het 15-jarig jubileum van het museum.
Van ‘t Hoog is als gedeputeerde onder meer verantwoordelijk voor leefbaarheid en inclusiviteit, water, recreatie en toerisme en het programma Vrijheid. Hij noemde Museum Sjoel Elburg een bijzonder museum met onder meer aandacht voor het Joodse geloof, uit het rijke verleden van de gemeente Elburg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie