Afbeelding

Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Elburg met bronzen erespeld

15 maart 2023 om 13:33 Achtergrond

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Elburg ontving Alex Weelink op woensdag 15 maart een bronzen erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Rozendaal was hierbij aanwezig.

De heer Weelink is zeven jaar consul voor de Oorlogsgravenstichting geweest. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Elburg en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Elburg liggen vier Nederlandse en negen geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. De heer Weelink is als consul opgevolgd door Robert Pater.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 330 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting 

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie