De inwoonster van 't Harde eon bij Radio Veronica.
De inwoonster van 't Harde eon bij Radio Veronica. Radio Veronica

Hellen Pieters uit ‘t Harde Nederlands kampioen ‘kort douchen’

Achtergrond

Hellen Peters (56) uit ‘t Harde is winnaar geworden van het Nederlands Kampioenschap kort douchten. Deze (ludieke) wedstrijd is gehouden door Radio Veronica. “Ik heb 1 miljoen liter water gewonnen. Echt een gave prijs.”

Barry Wensink

Peters, getrouwd met Edwin en moeder van Dion en Kane, hoorde tijdens het autorijden dat je je kon opgeven voor het NK kort douchen bij Veronica. “Nou dat leek me leuk en ik hou wel van een geintje, dus heb ik me opgegeven. Ik werd gebeld dat ik uitgeloot was en vrijdag ben ik samen met mijn man naar Hilversum gereden. We moesten er om 06.15 uur zijn, dus we zijn om 04.00 uur opgestaan.” Ter plaatse ging de inwoonster van ‘t Harde de strijd aan met drie anderen. “We moesten 1 minuut douchen. Ga je eroverheen met de tijd, dan word je gediskwalificeerd.”

Ze gaat verder: “Er waren twee heren en twee dames. De heren hadden er ieder ruim anderhalve minuut onder gestaan. De dame 36 seconden. Ik moest als laatste, dus ik moest boven 36 seconden komen, want wie het dichtst bij 1 minuut komt had gewonnen. Ik begon met tellen, maar er weren vragen gesteld, over mijn werk bijvoorbeeld. Ik werk bij Telstar Surf in Ermelo dat ook met water te maken heeft en daar gingen zij op in. Ik liet me niet echt van de wijs brengen en heb in totaal 51.09 seconden onder de douche gestaan. Die stond wel erg koud, maar dat mocht de pret niet drukken.”

Tot slot: “Ook al heb ik 1 miljoen liter water gewonnen, ik blijf zuinig met water.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Burgemeester in gesprek met ProRail over plaatsing camera’s bij NS-station 6 uur geleden
Afbeelding
Een eeuw Hervormd Elim in ‘t Harde: ‘Altijd al een hechte dorpsgemeenschap’ 14 uur geleden
Afbeelding
Woningbouw in Elburg: gemeenteraad geeft college steuntje in de rug 27 sep, 15:23
Afbeelding
‘Kleuren van de ziel- verrast door de Joodse mystiek’ 27 sep, 12:06
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ‘t Harde schiet uit z’n slof 27 sep, 11:15
Afbeelding
Run for the Message gaat voor 9e editie 27 sep, 09:31
Afbeelding
‘Dit maak je maar één keer in je leven mee’ 27 sep, 08:32