Afbeelding
Lionsclub Elburg/Oldebroek

Lions Elburg-Oldebroek jagen op zwerfvuil

20 mei 2022 om 11:45 Achtergrond

ELBURG De Lionsclub Elburg-Oldebroek heeft zaterdag 7 mei een zwerfvuil-opruimactie gehouden. Hierbij gebruikten de leden de gratis app HelemaalGroen. Dit burgerinitiatief is één van de goede doelen die dit jaar door de Lionsclub Elburg-Oldebroek wordt ondersteund. 
Van 13.00 tot 16.00 uur waren de Lions in actie in en rond Elburg en richting Oldebroek. De mannen schoonden opgeteld 60 kilometer op en vulden tien vuilniszakken. De meest opvallende vondsten waren een sleutelbos en een trouwfoto. De actie gaat een vervolg krijgen. De gemeente Elburg stelde grijpers en zakken beschikbaar.
HelemaalGroen-app stimuleert iedereen om zwerfafval op te ruimen en maakt de inzet zichtbaar op een kaart. De afgelegde route wordt daarop als een groen lijntje zichtbaar. Langzaam verkleurt het lijntje naar oranje en twee maanden later is het bruin. Na het opnieuw lopen van dezelfde route kleurt die weer groen. Door de huidige - 9350 - vrijwilligers bij HelemaalGroen begint de kaart van Nederland steeds groener te kleuren. Het stimuleert om de eigen route te zien, die van deelnemers uit de omgeving en uit de rest van het land.
De gemeentes Elburg en Oldebroek tellen 32 vrijwilligers bij HelemaalGroen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie