Johan (links) en Wim hebben grote klus afgerond.
Johan (links) en Wim hebben grote klus afgerond. Dick van der Veen

sv ’t Harde heeft puike accommodatie

14 april 2024 om 06:00 Achtergrond

Daar waar bij de meeste verenigingen het vrijwilligerswerk onder druk staat, is bij sportvereniging ’t Harde sprake van een omgekeerde beweging. 

Dick van der Veen

De bereidheid van de leden om de handen uit de mouwen te steken is eerder toe- dan afgenomen. Het resultaat is zichtbaar. Onder aanvoering van Johan Struik en Wim Reurink zijn de afgelopen acht jaar de voetbalgerelateerde ruimtes vernieuwd, nadat eerder al andere onderdelen van de accommodatie op de schop gingen. Ook daar waren beide kartrekkers nauw bij betrokken. Hun status als lid van verdienste werd recent opgehoogd tot die van erelid. Ze sliepen nog net niet op het sportpark, maar staken er wel ontzagwekkend veel uren in. “We hadden niets kunnen beginnen zonder alle jongens die ons hierbij hebben geholpen”, proberen ze het eerbetoon in te dammen, maar daar wil voorzitter John Reurink niets van weten. “Twee kanjers waar we trots op zijn.” Hij komt tot de conclusie dat het duo en in hun spoor de andere vrijwilligers drie tot vier ton voor de club hebben verdiend. Door hun connectie met aannemers kregen ze het werk dat door professionals moest worden gedaan ook nog eens voor een zacht prijsje gerealiseerd. Het werkte inspirerend voor sponsoren. Daar kwam de ruimhartigheid van de supportersvereniging en de financiële steun van de gemeente Elburg bovenop. Als je de mannen vraagt waar dit allemaal vandaan komt halen ze de schouders op en zeggen: “Dat doe je toch gewoon, hoef je niet over na te denken.” 

Johan is de opa van Luuk, die nu in het eerste voor de goals moet zorgen. Wim kwam van OWIOS en is van Oldebroeker een echte Hardenees geworden. “Als je bij deze vereniging iets vraagt durven mensen geen nee te zeggen. Laatst moest het dak 60 centimeter omhoog. Snel een belronde en binnen de kortste keren konden we met vereende krachten de hijs doen.” Johan had na het voltooien van de renovatie een onrustige nacht. “Ik werd ‘s avonds laat gebeld over lawaai uit het gebouw. Kon niets vinden. Dat zat me niet lekker. ‘s Ochtends weer op zoek en het bleek een oude kraan te zijn die als schreeuwlelijk optrad.” 

Inmiddels zijn er 10 moderne kleedkamers, 2 toiletgroepen, een scheidsrechters/trainersruimte, een ballenhok en ontvangstruimte, 2 kleding- en materiaalruimtes, 2 technische onderkomens en een massageruimte. Verduurzaming vond plaats met 131 zonnepanelen en ledverlichting rondom het gehele park. De supportersvereniging bood nog een scorebord met ledverlichting aan. Ook kwam er een stellage voor ophangen van reclameborden. Voor de toekomst liggen er plannen om de kantine aan te pakken. Voor Wim en Johan zit de taak er op, maar stilzwijgend toekijken, is er niet bij. Beiden volgen de verrichtingen van het eerste uit en thuis. Hun grootste wens is dat het werk van al die vrijwilligers de spelers zal aanmoedigen om de plaats in de 3e klasse na het kampioenschap in het vorig seizoen veilig te stellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie