• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Religie
 • (1)
  Evenement
 • (3)
  Muziek

Classical Christmas Concert

vrijdag 10 december 19:30 uur

Foto: R van den Tempel

Classical Christmas Concert

Beleef een kerstconcert met klassiekers van wereldberoemde componisten. In de hoofdrol pianist Jan Vayne en het Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. Het programma voor de pauze is een samensmelting van werken die Vivaldi componeerde: het Gloria in D en ‘Winter’ uit De Vierjaargetijden. Het Gloria in D is het barokgezelschap op het lijf geschreven waarbij sopraan Olga Zinovieva en alt Melina Meschkat de aria’s vertolken. De musici van The Bach Orchestra of the Netherlands laten in Vivaldi’s ‘Winter’ horen waarom zij tot de top van de Europese barok behoren. Jan Vayne improviseert in de stijl van Vivaldi zoals hij dat alleen kan: virtuositeit gekoppeld aan pure devotie.

Na de pauze wordt men meegenomen in een totaal andere sfeer met onder andere bekende kerstklassiekers: Silent Night, God rest you merry gentlemen, Last Christmas, Ave Maria en O Holy Night. Geniet van de sprankelende optredens van solisten Olga Zinovieva, Eva Schuurman en Martinus Leusink.

Jan Vayne zorgt voor ontroerende momenten tijdens het Classical Christmas Concert. Wars van vaste gewoonten of muzikale dogma’s improviseert hij er lustig op los. Wees getuige van de interactie tussen deze pianist en The Bach Orchestra of the Netherlands.


deel deze activiteit

Locatie

Grote of St. Nicolaaskerk
Elburg
Zuiderkerkstraat 1
8081cj


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden