Afbeelding
Media Nieuws Nederland

Middelbrand bij appartement in Elburg

Brand

ELBURG Rond 01.20 uur in de nacht van maandag op dinsdag werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Weidevogellaan in Elburg. 

Binnen twee minuten werd door de informatie die de kazerne kreeg bekend dat het om een flinke brand ging en werd er opgeschaald naar een middelbrand. Er werd een tweede bluswagen en een waterwagen extra opgeroepen. 

Het leek in eerste instantie te gaan om een uitslaande keukenbrand bij het appartement. Diverse omwonenden die nog niet wakker waren werden geëvacueerd uit hun woningen. 

Na het blussen bleek er een container in brand te hebben gestaan die vlak bij het keukenraam stond. Die brand is naar binnen geslagen.  De brand in het appartement bleef beperkt tot schade aan het raam, de buitenmuur en binnen wat schade. Of er sprake is van brandstichting is nog niet duidelijk. Team brand onderzoek is opgeroepen om dat te onderzoeken. 

Eén persoon had rookintoxicatie (rook ingeademd). Hiervoor werd met spoed een ambulance opgeroepen om die persoon na te kijken. Voor zover bekend zijn er verder geen gewonden gevallen. Het appartement recht boven de woning waar brand was heeft rookschade opgelopen. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Afschuw over hakenkruizen bij Verzetsmonument 9 aug, 13:25
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen 9 aug, 10:00
Afbeelding
Nanne Schoonhoven stopt na 40 veertig jaar ideeën voor het voetbal en het dorp 9 aug, 07:32
Afbeelding
Wereldkampioen BMX met twee zware blessures 8 aug, 08:07
Afbeelding
Bestuurder vlucht na eenzijdige aanrijding in Elburg 7 aug, 20:33
Afbeelding
Bidden op het muurtje, maar ook lachen om elkaar en de wereld 7 aug, 07:09
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:46