"Het is belangrijk om jezelf geen schuldgevoelens aan te praten."

‘Schulden oplossen kost tijd, maar ik heb hoop voor de toekomst’

2 november 2023 om 14:25 Algemeen

SchuldHulpMaatje Oldebroek en Elburg helpt inwoners van gemeente Oldebroek en Elburg om schulden te voorkomen of op te lossen. Regelmatig heeft de stichting te maken met vragen van mensen die plotseling al hun geld kwijt zijn.

Karin deelt haar persoonlijke verhaal; “Ik ontdekte na mijn scheiding dat mijn ex-man en ik schulden hadden opgebouwd, terwijl ik niet eens wist dat dit speelde. Als alleenstaande moeder met twee kinderen was het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik voelde me overweldigd en gestrest.”

Karin benadrukt dat schulden hebben geen teken is van persoonlijk falen, het kan iedereen overkomen. Als winkelmedewerker had ze niet genoeg financiële ruimte en kreeg ze het advies om hulp te zoeken bij SchuldHulpMaatje.

“Dit is een organisatie die vrijwilligers koppelt aan mensen met financiële problemen om hen te helpen bij het oplossen van schulden en het bereiken van financiële onafhankelijkheid”,,legt Karin uit. “Ze vinden iemand die past bij jouw persoonlijke situatie en behoeften. Mijn toegewezen hulpverlener had ervaring met vergelijkbare situaties en dat was een enorme steun.”

Karin heeft geleerd dat het oplossen van schulden tijd kost en dat het belangrijk is om jezelf geen schuldgevoelens aan te praten. Ze nam het initiatief om meer uren te gaan werken, wat haar meer financiële ruimte gaf. Met de hulp van SchuldHulpMaatje en haar eigen inzet kijkt ze positief naar de toekomst. “Ik ben over twee jaar schuldenvrij, en dat geeft me hoop. Ik ga mezelf dan zeker trakteren”, zegt Karin vol vertrouwen. Samen lukt het.

Het verhaal van Karin is er één van velen. Iedereen kan in een situatie belanden waarin de financiële problemen zich opstapelen en je de controle verliest.

Maar er is altijd hulp beschikbaar. Als je in een vergelijkbare situatie verkeert, aarzel dan niet om contact op te nemen met SchuldHulpMaatje Elburg of Oldebroek.
SchuldHulpMaatje Elburg, website uitdeschulden.nu/schuldhulp-in-elburg en telefoonnummer 06 40 69 97 90 (Ramon of Louise).

SchuldHulpMaatje Oldebroek, website uitdeschulden.nu/schuldhulp-in-oldebroek en telefoonnummer 06 39 02 37 04.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie