Openbare basisschool de Wereldweide blijft in Centrum Wezep.  foto: Wereldweide
Openbare basisschool de Wereldweide blijft in Centrum Wezep. foto: Wereldweide

Openbare basisschool Wereldweide blijft in centrum Wezep

9 december 2016 om 09:45 Politiek

Wezep - In de Toekomstvisie en het Huisvestingsplan van de gemeente Oldebroek is voorzien in het vormgeven aan een aantal Integrale Kindcentra (IKC’s). Onderdeel daarvan is de verhuizing van de Wereldweide naar de noordkant van Wezep. De Wereldweide zou in dit plan samen met de Uilenhorst en de Rank een IKC vormen.

Het bestuur van Stichting Proo wenst de openbare basisschool de Werelweide in het centrum van het dorp te behouden. Als laatste openbare school in het dorp is een centraal gelegen positie van groot belang. Een plek die voor ouders en kinderen makkelijk bereikbaar is.

Tevens is het behoud van een school, in verband met leefbaarheid, voor het centrum belangrijk. Daarnaast zijn er op korte termijn geen mogelijkheden om met andere schoolbesturen tot één krachtige samenwerkende school te komen in het nieuw te vormen IKC in Wezep-Noord.

De Wereldweide heeft een goede kinderopvang en ontwikkelt zich momenteel al tot een zelfstandig integraal kindcentrum (IKC). Met de huidige ligging in het dorp bouwt de Wereldweide aan een mooie toekomst voor het openbaar onderwijs.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie