De Visit Oldebroek Express.
De Visit Oldebroek Express. Hanneke Bloemendaal

Chauffeurs gezocht voor Visit Oldebroek Express

9 mei 2024 om 12:00 Algemeen

De Visit Oldebroek Express gaat deze zomer weer rijden naar Oldebroek, Wezep en Elburg en Hattem. Het chauffeursbestand echter enige aanvulling gebruiken. 

Demi Bos is werkzaam op Landal Landgoed ‘t Loo en is samen met Wezeper Jan Bredewout coördinator van de Visit Oldebroek Express. “Momenteel zijn we achter de schermen druk bezig om aankomende zomer de trein weer te laten rijden, alleen komen we nog een aantal enthousiaste chauffeurs te kort om de week te vullen.” Ze licht toe: “De Visit Oldebroek Express is een mooi initiatief vanuit het TPVO - Toeristisch Platform Visit Oldebroek-  om toeristen kennis te laten maken met de omgeving binnen en buiten de gemeente Oldebroek. De elektrische trein zal dit jaar vier verschillende routes rijden: Oldebroek, Wezep, Elburg en Hattem. Binnen deze routes zijn verschillende bezienswaardigheden opgenomen die kenmerkend zijn voor de verschillende plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het Boerderijmuseum en Fruittuin Verbeek voor de route Oldebroek en Klompenwinkel Nagelhout en de Wezepse Heide voor de route Wezep. Op de routes Elburg en Hattem zal de trein speciaal stoppen in het centrum van de stad, zodat hier ook even rondgekeken kan worden. Nieuw dit jaar is dat er zoveel mogelijk gereden gaat worden naar evenementen in de gemeente Oldebroek, Wezep, Elburg en Hattem.”

De Visit Oldebroek Express is op zoek naar enthousiaste chauffeurs die beschikbaar zijn van 1 juli tot 9 september (bij voorkeur op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag). “We zoeken mensen die het leuk vinden om de toerist iets van de omgeving te laten zien en hier iets over willen vertellen. Gastvrijheid maakt het verschil en wordt erg gewaardeerd.” Kennis hebben van de omgeving Oldebroek, Wezep, Elburg en Hattem is een pre, er zal een routeboekje worden ontwikkeld om houvast te geven voor de route en een verhaal. Verder is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van rijbewijs B.

“Wij bieden een unieke ervaring voor u als vrijwilliger: het rijden van een elektrische trein door deze mooie omgeving met als doel de toeristen een zo fijn mogelijke tijd te laten beleven. Daarnaast zal er natuurlijk ook voor u worden gezorgd: tijdens het rijden van de Visit Oldebroek Express wordt u voorzien van een lekkere lunch en koffie.”

Wie het leuk vindt om als chauffeur te rijden op de Visit Oldebroek Express of nog vragen heeft, kan per mail of telefonisch contact opnemen Demi via demi.bos@landal.org of 06-57954171.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie