De vier organisaties werken aan een gezamenlijke regiovisie.
De vier organisaties werken aan een gezamenlijke regiovisie. Pixabay

Viattence, WZU Veluwe, Zorgverlening het Baken en Zorggroep Noordwest-Veluwe samen in actie voor ouderenzorg

23 augustus 2023 om 06:00 Algemeen

De wereld van de ouderenzorg verandert sterk, ook op de Veluwe. Daarom komen op 5 september ouderenzorg medewerkers uit heel Nederland in actie. Met het oog op de huidige ontwikkelingen en op de aangekondigde bezuinigingen, nemen Viattence, WZU Veluwe, Zorgverlening het Baken en Zorggroep Noordwest-Veluwe deel aan de landelijke actiedag.

Het tempo waarin wordt gekort op de budgetten in de zorg, past, volgens de organisaties, niet bij het tempo waarin de ouderenzorgorganisaties kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuwe invulling van de ouderenzorg. Als de budgetkortingen in dit tempo doorgaan, zal dat impact hebben op de kwaliteit van zorg- en dienstverlening.

Samen zijn de ouderenzorgorganisaties in gesprek met ‘Den Haag’. Ze begonnen met een brandbrief aan Minister Helder van Langdurige Zorg en Sport, gesteund door collega’s in de regio Groot Zwolle en de vier VVT-organisaties op de Noord-Veluwe. Hierop volgde een petitie om de voorgenomen bezuinigingen in ouderenzorg voor 2024 te herzien. Eind juli startten Viattence, WZU Veluwe, Zorgverlening het Baken en Zorggroep Noordwest-Veluwe samen met nog 250 zorgorganisaties een kort geding tegen het zorgkantoor. Deze maand volgt eenzelfde kort geding gericht op het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Op 5 september gaan ouderenzorg medewerkers naar Den Haag om de petitie te overhandigen en om hun zorg voor morgen bespreekbaar te maken. Viattence, WZU Veluwe, Zorgverlening het Baken en Zorggroep Noordwest-Veluwe steunen dit en faciliteren medewerkers, vrijwilligers en naasten die bij de nationale actiedag willen zijn. Daarnaast vinden er lokaal acties plaats in de vier zorgorganisaties. Deze zullen geen nadelige gevolgen voor bewoners hebben. Meer info over de lokale acties zijn te lezen op de websites en social media van de ouderenzorgaanbieders.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie