Afbeelding
Just Jo

Kleurrijk koor Koraal uit Elburg zingt al 30 jaar

25 juni 2023 om 11:21 Algemeen Ingezonden

Dit jaar bestaat het gemengde koor Koraal uit Elburg 30 jaar en dat vieren ze. Al 30 jaar zingen ze samen, van klassiek tot pop, van luisterliedjes tot uit-je-dak-nummers. Samen muziek maken is samen plezier maken, en dat straalt het koor uit, tijdens de repetities én tijdens optredens!

Koraal heeft dit jaar al verschillende malen opgetreden. Na een muzikaal uitstapje naar Hanzestad Harderwijk zong het koor tijdens Dodenherdenking bij het Monument op de Wal, en bij de opening van het Hanzejaar in Elburg in de Botterwerf. Hun openbare oefenavond tijdens Vestingval in de KunstHub was aanstekelijk en heel goed bezocht.

Afgelopen woensdag was er een openbare repetitie in de Kloosterkapel in Elburg. Dank zij de gave akoestiek klinkt koorzang hier nóg mooier. Ook na de zomer kunt u Koraal hier nog een keer komen beluisteren.

Op 1 juli treedt Koraal met muziekvereniging Concordia op in de Zandverhalen-hal in Elburg. Dit belooft een spetterend optreden te worden, waarin mooie verhalen uit de Hanzetijd en onze eigen tijd worden bezongen, gespeeld en uit zand geboetseerd. Koraal brengt o.a. water- en reis-liederen, en liedjes over liefde, verdriet  en trouw. Koraal staat onder leiding van dirigent Merlijn Kaper en wordt tijdens het optreden ondersteund door pianist Djamyl Ankone. Hij begeleidt bovendien de soliste Pien Alferink, die ook 2 nummers ten gehore brengt.

De moeite waard om op 1 juli te komen kijken en luisteren! Het concert is gratis.

Koraal oefent elke woensdag van 8 tot 10 in MFC Aperloo in ’t Harde.

Zie ook onze website koraaluitelburg.nl en/of volg ons op Facebook.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie