Onder grote belangstelling werd het vernieuwde plein van de EbenHaëzer school geopend.
Onder grote belangstelling werd het vernieuwde plein van de EbenHaëzer school geopend.

Schoolplein Eben Haëzer feestelijk geopend

15 oktober 2022 om 14:44 Algemeen

Het schoolplein van de Eben Haëzer in Oldebroek is volledig opgeknapt. Door ouders, oud-leerlingen en leerkrachten werd hard gewerkt om het plein te vernieuwen. Donderdag 13 oktober werd het plein feestelijk geopend door wethouder Liesbeth Vos – Van de Weg.

Nadat alle klassen met spelletjes het plein hadden verkend, was de officiële opening.Namens het bestuur dankte Arjan Grootkarzijn alle vrijwilligers, fondsen en bedrijven die meehielpen. In het bijzonder de familie Van de Str.eek: “Het is ongekend wat jullie hier hebben neergezet met alle vrijwilligers. Zonder jullie inzet was dit project niet gelukt” 

Hierna werd door wethouder Liesbeth Vos en twee leerlingen een bord onthuld wat het plein omdoopte in het ‘Van de Streek-plein’. Een eerbetoon naar de inzet en voortrekkersrol van Aalt en Daniël van de Streek in de realisatie.

Kinderen kunnen ook na schooltijd spelen op het plein. “Als het hek open is, zijn de kinderen welkom”, vertelde wethouder Vos. Zij bood namens de gemeente een bord aan met spelregels voor het plein: “Het zijn leuke spelregels, want er staat niet op wat je niet mag, maar juist wat je wèl mag. Als jullie je daar aan houden, blijft het een gezellig speelplein voor iedereen!”

In 2020 werd samen met Goed Bezig het plan gevat om het plein te vernieuwen. Het plein bestond vooral uit veel tegels en weinig speel aanleidingen. Naast dat tegels verdwenen voor halfverharding en groen, werden diverse speelaanleidingen aangebracht. Ook werd veelregenwater van het dak en plein afgekoppeld van het riool. Er is nu meer ruimte om te spelen in het groen, er zijn moestuinbakken, een insectenhotel en een buitenklas. Daarnaast werd er een waterspeelplaats gerealiseerd. 

Het plein is tot stand gekomen dankzij financiële bijdrages van het Rabofonds, PrinsBernhard Cultuurfonds, Waterschap Vallei en Veluwe, Provincie Gelderland, Gezondeschool en de gemeente Oldebroek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie