Initiatiefnemers voor het getroffen pand in de Beekstraat
Initiatiefnemers voor het getroffen pand in de Beekstraat Studio Lusin

Inwoners en ondernemers starten petitie Vuurwerkvrij Elburg Vesting

27 januari 2022 om 11:25 Algemeen Ingezonden

Inwoners en ondernemers in Elburg hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn een petitie gestart voor een vuurwerkvrije zone tijdens de jaarwisseling in de binnenstad van Elburg. “Aanleiding is de woningbrand aan de Beekstraat tijdens de jaarwisseling. Die nacht kwam een vuurwerkpijl op de woning van Netty Goddaard en werd haar woning volledig door brand verwoest.  We roepen mensen op om deze petitie online zoveel mogelijk te ondertekenen, zodat we dit aan de gemeente Elburg kunnen overhandigen en zij een voorwerkvrije zone tijdens de jaarwisseling instellen,” legt Joop Zwart namens de initiatiefnemers uit.


Niet brandveilig

“Het is niet de eerste keer dat een woning in de binnenstad van Elburg tijdens de jaarwisseling in vlammen opgaat. De oude woningen in de binnenstad zijn niet brandveilig gebouwd en staan dicht op elkaar. Elburg heeft de meeste monumenten per vierkante meter. Dat is cultureel erfgoed waar we trots op zijn. Dankzij het goede optreden van de brandweer is erger voorkomen, maar je moet er niet aan denken als de brand was overgeslagen naar andere panden”, aldus Zwart.


Ondertekenen

Met deze online handtekeningenactie kunnen inwoners van Elburg hun stem laten horen. Deze petitie wordt aangeboden aan de gemeente Elburg, zodat een volgende brand in de binnenstad hopelijk wordt voorkomen. Onderteken de petitie op: https://elburgvestingvuurwerkvrij.petities.nl/

Initiatiefnemers voor het getroffen pand aan de Beekstraat.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie