Stefanie en Daniël van den Bergh met Sara en Elias. Sara was heel verwonderd toen ze haar broertje zag. Tekst en foto: Janneke van Boven
Stefanie en Daniël van den Bergh met Sara en Elias. Sara was heel verwonderd toen ze haar broertje zag. Tekst en foto: Janneke van Boven

Baby van de Week: Elias van den Bergh uit Doornspijk

18 oktober 2016 om 11:13 Algemeen

Doornspijk - Een Doornspieker baby: Elias. Een afspraak maken had wat voeten in aarde; geen telefoonnummer of achternaam op het kaartje dus op de bonnefooi naar de Hoeckelsweg. De deurbel deed het niet, maar na enig kloppen werd opengedaan door de vader en ik ben welkom.

De familie en opa en oma Van den Bergh zijn net aan het eten, maar ik mag best vragen stellen. Sara (2) eet lekker mee en vult zo nu en dan aan. Elias is vijf dagen na de uitgerekende datum thuis geboren. Sara was 26 september jarig, maar hij heeft netjes ‘gewacht’. Daniël en Stefanie schrijven op het kaartje dat hun tweede kindje om 18.36 uur geboren is op donderdag 29 september 2016. Hij woog 3680 gram bij zijn geboorte.

Elias, wat de Here is mijn God betekent hebben ze gekozen omdat ze het een mooie naam vinden en om de betekenis. Sara was met de geboorte van haar broertje bij opa en oma Van Dorp in Elburg en zag haar broertje de volgende dag. “Ze was heel verwonderd en wilde haar broertje vasthouden en kusjes geven”, vertelt Stefanie. “De eerste nacht dat ze weer thuis sliep en Elias huilde riep ze ‘baby hou us op, baby slapen’ “, lacht Stefanie. Opa en oma vertellen trots dat ze de dag na de geboorte met vier kleindochters tussen 8 en 11 jaar vanuit Zeeland kwamen kijken. De meisjes waren verrukt van hun kleine neefje. De veertienjarige neef uit Zeeland is helemaal blij; eindelijk een neefje.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie