We willen een zusje, zeiden Daniël (7) en Julian (bijna 4) voorafgaand aan de geboorte.
We willen een zusje, zeiden Daniël (7) en Julian (bijna 4) voorafgaand aan de geboorte. "Ze hebben de omslag snel gemaakt", laat Jeanet weten. foto: Janneke van Boven

Baby van de Week: Thomas Souman uit Hattemerbroek

23 mei 2017 om 10:39 Algemeen

door Janneke van Boven

Hattemerbroek - Op de boerderij van Jan en Jeanet Souman uit Hattemerbroek is een derde zoon geboren, ze noemen hem Thomas. We willen een zusje, zeiden Daniël (7) en Julian (bijna 4) voorafgaand aan de geboorte. “Ze hebben de omslag snel gemaakt”, laat Jeanet weten.

Op maandag 15 mei zijn de jongens rond achten ‘s morgens opgehaald door opa en oma Souman. Ze waren beiden thuis van school en als de baby er zou zijn dan mochten zij als eerste komen. Toen Jan belde dat Manuel Thomas geboren was, was het gelijk goed. Ze zijn helemaal verliefd op hun broertje. Even later komt Julian, hij trekt de stoel erbij. Hij aait zijn broertje over het hoofdje en kust hem. Zo lief.

“De oudste twee jongens zijn naar de opa’s vernoemd en nu hebben we onze derde zoon Manuel, wat afgeleid is van Immanuel, genoemd: God met ons,” legt Jeanet uit. Jan: “Eigenlijk hebben we hem vernoemd naar de Vader, het is een Godsgeschenk. Thomas past gewoon bij de andere Hollandse namen van onze kinderen.” Daniël werd zes dagen te vroeg geboren, maar Thomas werd zes dagen na de uitgerekende datum geboren. “Iedereen wachtte mee”, lacht Jeanet.

Thomas woog 3680 gram. De jongens zijn al voor het eerst jaloers geweest op hun kleine broertje. Hij kreeg een echte Bruder tractor. Ze hadden er min of meer op gerekend dat zij dit zouden krijgen. Sommige bezoekers nemen ook wel cadeautjes mee voor hen was de redenatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie