Een bijzonder bakboek met een bijdrage van Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland Bakt 2016.
Een bijzonder bakboek met een bijdrage van Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland Bakt 2016.

Rabofonds kent 2000 euro toe aan @Robert’s bakboek

17 mei 2017 om 14:33 Algemeen

ELBURG - Het Rabofonds Noord Veluwe heeft 2000 euro toegekend aan jongerenontmoetingsplek @Robert’s. De tieners van @Robert’s willen begin 2018 een bijzonder bakboek uitgeven met een bijdrage van Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland Bakt 2016.

Met het bakboek wil @Robert’s tieners op een andere manier in contact brengen met ondernemers, mensen met een migratieachtergrond en bekende Nederlanders op culinair gebied. Ook mogen de tieners bakken met hun oma.

“Eind 2015 presenteerden wij ons kookboek dat we achthonderd keer uitgegeven hebben. Voor het einde van 2016 was dit boek compleet uitverkocht. Janny van der Heijden, culinair publiciste, liet ons in een videoboodschap weten dat ze na het ontvangen van het kookboek hoopte, dat het niet bij één kookboek blijft. Dit heeft ons geïnspireerd om met onze tieners het @Robert’s bakboek te maken,” vertelt coördinator Robert Pruis.

Om het boek te realiseren worden er diverse evenementen opgezet rondom ondernemers, mensen met een migratie achtergrond, bekende Nederlanders en de oma’s van de tieners. Zo mag een aantal tieners langs bij Annemarie Pronk om met haar te bakken, zodat @Robert’s de recepten in het @Robert’s bakboek kan verwerken. “Voor onze tieners een bijzondere kans die wij ze graag geven,” aldus Pruis. De bijdrage van het Rabofonds is een mooi startbedrag. Meer info: www.atroberts.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie