Zaterdag is dan eindelijk het moment waar de motocrossliefhebbers al lang naar uitkijken; de start van het WK zijspancross en het ITP EMX Quad European Championship seizoen.
Zaterdag is dan eindelijk het moment waar de motocrossliefhebbers al lang naar uitkijken; de start van het WK zijspancross en het ITP EMX Quad European Championship seizoen.

Wereldkampioenschap zijspancross op circuit De Bargen

12 april 2017 om 11:32 Sport

‘t Loo-Oldebroek - Over een week zit het er alweer op; de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross. De beste zijspancrossers ter wereld strijden zaterdag 15 en tweede paasdag (maandag 17 april) op circuit de Bargen om de ereplaatsen.

Voordat de teams arriveren in Oldebroek heeft Stichting Circuit Oldebroek nog even de tijd om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Tot nu toe kan er teruggekeken worden op een geslaagde opbouw, waarin door een grote groep vrijwilligers met veel inzet is gewerkt aan het circuit. Vorige week is er ook begonnen met de inrichting van de camping, paddock B en de feesttent.

In deze feesttent zal vrijdag- en zaterdagavond van alles te beleven zijn, waaronder een gezellige feestavond met Nederlandstalige muziek en een teampresentatie. Vanuit de kleinere feesttent op paddock A zal vanaf donderdagavond een live radio uitzending worden gemaakt door Radio Expansie.

Voor het zover is hebben de vrijwilligers nog heel wat werk te verzetten om alles in topconditie te krijgen. Voorzitter Henri Bekenkamp heeft er hoe dan ook vertrouwen in.

“Onze vrijwilligers zijn ieder jaar eerder klaar. Tijdens ons vijftigjarig jubileum willen wij het publiek laten zien wat we met z’n allen kunnen bereiken. Nagenoeg alle spandoeken hangen al. De mensen hier hebben hard gewerkt. Wanneer de afzetting langs het parcours staat, dan zie je pas echt hoe mooi ons circuit is.”

Zaterdag 15 april is dan eindelijk het moment waar de motocrossliefhebbers al lang naar uitkijken; de start van het WK zijspancross en het ITP EMX Quad European Championship seizoen.

Zaterdags worden de trainingen en kwalificaties afgewerkt. Op tweede paasdag (maandag 17 april) strijden ‘s werelds beste coureurs op circuit de Bargen om de punten voor het kampioenschap.

Ook aan de jeugd in gedacht. Kinderen tot en met elf jaar kunnen onder begeleiding een rondje rijden op een quad op een speciaal ingericht crossbaantje. Kijk voor meer informatie op www.stichtingcircuitoldebroek.nl en houd de Facebookpagina in de gaten: Stichting Circuit Oldebroek.

www.stichtingcircuitoldebroek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie