Papa en mama hadden met de twintigweken echo al gezien dat 'het' een 'hij' was, maar de kinderen wisten van niets. foto: Janneke van Boven
Papa en mama hadden met de twintigweken echo al gezien dat 'het' een 'hij' was, maar de kinderen wisten van niets. foto: Janneke van Boven

Baby van de Week: Giel Nagelhout uit Oostendorp

30 mei 2017 om 10:23 Algemeen

door Janneke van Boven

Oostendorp - Aart en Lubbie Nagelhout-Visch zijn de trotse ouders van de baby Giel. Hij is een echte Oostendorper en heeft een grote broer en zus: Niek en Hanne.

Giel is geboren op 15 april om 00.43 uur, zes dagen na de uitgerekende datum. De kleine woog 3270 gram bij zijn geboorte. Na drie dagen was hij al weer boven zijn geboortegewicht. Zijn papa en mama hadden met de twintigweken echo al gezien dat ‘het’ een ‘hij’ was, maar de kinderen wisten van niets.

De ouders hadden verwacht een tweede Niek te krijgen met donkere haren, maar zijn verrast door een klein, blond jongetje. Toen Aart zijn kinderen na de geboorte ophaalde mochten ze samen in de wieg kijken én in de pamper om te zien of het een broertje of zusje was.

Niek: “Ik zei al steeds dat het een jongetje was.” Beide oudsten zijn in het ziekenhuis geboren en nu dus een thuisgeboorte. Dat is Lubbie goed ‘bevallen’. “Het is praktisch in je eigen omgeving, in je eigen bed en onder je eigen douche. Als alles goed mag gaan is dat natuurlijk het fijnst.”

Niek is een onderzoeker en vraagt: “Kan Giel nog niet gewoon eten?” Hij legt mij uit: “Hij drinkt uit de borst, een soort duim, waar melk uitkomt maar ook uit een fles.” Giel is vernoemd naar oma Gerrie Nagelhout. De naam betekent ‘Wie is als God’, dit staat ook op het geboortekaartje vermeld. Alle drie geboortekaartjes van de kinderen prijken in de kamer; geschilderd door Lisa-Beth Valkema uit Elburg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie