Ieder jaar komt Sinterklaas met zijn feestelijk verlichte stoomboot in Elburg aan. Maar dit jaar niet.
Ieder jaar komt Sinterklaas met zijn feestelijk verlichte stoomboot in Elburg aan. Maar dit jaar niet. Foto: Dik Kuiper

Geen intocht Sinterklaas in Elburg

28 augustus 2020 om 17:20 Algemeen

ELBURG - De intocht van Sinterklaas in Elburg gaat dit jaar - vanwege de coronacrisis - niet door. Dat besluit heeft het bestuur van de avondintocht moeten nemen. ‘’Het is niet verantwoord en ook niet haalbaar om dit jaar het evenement te houden.’’ zegt Joop Zwart, een van de drie organisatoren.

De gevolgen van de coronacrisis zijn te groot: “Het organiseren van een evenement als de sinterklaasIntocht in een 1,5 meter maatschappij is niet haalbaar. De volle straten en duizenden mensen op de kade en langs de route, dat kan in deze tijd gewoon niet.”

“We zijn uiteraard diepbedroefd over het niet doorgaan, maar we weten ook dat dit het enige juiste besluit is dat we hebben kunnen nemen.” zegt medeorganisator Caroline van Kranen. “Volgend jaar hopen we er weer een superfeest van te kunnen maken!”. De intocht van 2021 is gepland op 13 november.

Ondanks dat het fysieke evenement met publiek niet doorgaat, is het comité wel bezig met het bedenken van een alternatief. Zo gaat het Elburger Sinterklaasjournaal dit jaar wel gewoon door. Het tv-programma wordt jaarlijks niet alleen door veel Elburgers, maar ook door scholen uit heel Nederland bekeken. “Sinterklaas zit niet vast aan de reisbeperkingen”, zegt Erik Land: ‘’Hij komt gewoon naar Nederland, alleen dit jaar zonder grote intocht.”

Ieder jaar komt Sinterklaas met zijn feestelijk verlichte stoomboot (zie foto) en ruim 200 pieten onder het licht van de maan en de sterren naar Elburg. Het publiek trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers en staat te boek als een van de mooiste intochten van Nederland.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie