Sporten bij Trainn in Elburg.
Sporten bij Trainn in Elburg.

Regelmatig sporten verkleint het risico op tal van ziekten

7 mei 2024 om 06:00 Zakelijk

Er is overweldigend wetenschappelijk bewijs dat regelmatig sporten onder meer het risico op hart- en vaatziekten, obesitas, beroerte, alzheimer en osteoporose verkleint, terwijl spierkracht en zelfvertrouwen toenemen en de stofwisseling verbetert. 

Uiteraard is sporten geen tovermiddel voor ‘alles’: stress helpt je om alert te blijven, maar langdurige, zware stress tast op termijn het immuunsysteem aan, met een verhoogde kans op een burn-out.

Met regelmatig bewegen kun je het stressniveau verlagen. Een andere bouwsteen van gezondheid is een goede nachtrust. Mensen die sporten - niet vlak voordat je naar bed gaat - en voldoende bewegen slapen gemiddeld beter én dieper dan niet-sporters. Over het aantal uren slaap dat je nodig hebt verschillen de meningen. De Amerikaanse National Sleep Foundation vergeleek 320 studies naar slaap en kwam tot 7-9 uur per nacht (18-64 jaar), en 7-8 uur voor 65-plussers. Uit onderzoek blijkt dat mensen die te weinig slapen vaker kampen met een te hoge bloeddruk, gewichtstoename en concentratieproblemen. Wel lijkt er zoiets te bestaan als individuele slaapbehoefte.

Wees welkom bij sportschool Trainn aan Westerlengte in Elburg 2. Info: 06-83626877 en trainn.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie