De potige, slimme boerenzoon Alderik neemt je mee naar de Hanzetijd.
De potige, slimme boerenzoon Alderik neemt je mee naar de Hanzetijd.

Op pad met de Hanzestories: Een route die je meeneemt naar de tijd van de Veluwse Hanze

16 april 2024 om 06:00 Zakelijk

Ontdek de Hanzesteden en omliggende gebieden op jouw eigen manier met Hanzestories. Via de web-app kies je een karakter en bijpassende route die bij jouw interesses past. Van ‘Salesmanager Hanz’ tot ‘Hanzeheer Julius’: er is een diversiteit aan personages om uit te kiezen. Verken verschillende routes, zoals een stadswandeling door een Hanzestad of een fietsroute door het landschap eromheen. Met boeiende verhalen brengen we de geschiedenis tot leven en verbinden we de Hanzesteden met hun omgeving. Voor elk wat wils!

Ga je mee in de Hanze tijdmachine voor een achtbaanrit door de spannende Hanzetijd? Beleef hoe het is om op pad te gaan met Alderik, een potige, slimme boerenzoon. Alderik is joviaal, een echte aanpakker en hij houdt van een biertje.
Hij trekt rond in de buurt van Oldebroek en Elburg, waar hij je graag de omgeving laat zien. Ga mee op karrendienst en leer over het leven van een boer in de Hanzetijd. Pas onderweg wel op voor gevaar! Je kunt zomaar platgewalst worden door een kudde wilde ossen of gepakt worden door een roofridder. Maar wees niet bang, Alderik zal je helpen! Ook ga je op boerderijenjacht en maak je een grote ontdekking mee. Dus spring op de pedalen en start de boerentoer met Alderik de Hanzeboer.

Ontmoet Alderik

Maak kennis met Alderik, een boerenzoon uit Oldebroek. Hij is in 1391 geboren en woont sindsdien op een boerderij, waar hij hard werkt. Behalve de koeien verzorgen en graan verbouwen doet hij veel andere klussen om een beetje bij te verdienen. “Vandaag ga ik bijvoorbeeld biefstukken verkopen en vrachtkarren verslepen.

O ja, we gaan ook naar een nieuwe boerderij kijken. Dus als je zin hebt om op je stalen ros met mijn paard en wagen mee te rijden, voel je vrij.
En als we onderweg met roofridders te maken krijgen: gewoon mijn aanwijzingen volgen, dan gebeurt er niks. Vertrouw maar op mijn boerenslimheid. Zullen we hem aantrappen?”

Over de route

De fietsroute van Alderik neemt je mee door Elburg en haar omgeving. De tocht is maar liefst 35 kilometer lang en zit vol met avonturen. De route start officieel bij parkeerplaats De Oude Vos in Elburg, maar is ook te starten op elk ander knooppunt aan de route. Aan de hand van de web-app kun je de route volgen en leer je meer over het hoofdpersonage aan de hand van video’s. 

Ontdek de geschiedenis

Naast deze route zijn er nog vier andere routes te ontdekken. Elke route neemt je mee in een verhaal van de Hanze. Verken het gebied van de machtige Hanzesteden en haar rijke ommelanden door de ogen van jouw gekozen personage en fiets of wandel door de prachtige omgeving. Wist jij dat er allerlei verborgen verhalen en mythes uit de streek te ontdekken zijn? Onderweg leer je meer over de Hanzetijd, beantwoord je vragen en verdien je dukaten. Lukt het jou om deze allemaal te verzamelen?
Beleef de Hanzegeschiedenis met de avontuurlijke Hanzestories! Kies jouw personage en start het avontuur. Ontdek meer op veluwehanzestories.nl. Dit artikel wordt u aangeboden door VisitVeluwe.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie