Het Elburgs Mannenkoor.
Het Elburgs Mannenkoor.

Groot Oranjeconcert Elburgs Mannenkoor O.B.K. in Grote Kerk Elburg

5 april 2024 om 18:00 Muziek Tips van de redactie

Traditioneel geeft het 100-jarig Elburgs Mannenkoor een Oranjeconcert naar aanleiding van Koningsdag.

Het concert vindt plaats op zaterdag 27 april in de sfeervolle Grote Kerk in Elburg. Met veel enthousiasme heeft het koor, onder leiding van dirigent Henk van der Maten, diverse liederen ingestudeerd. “We weten dat velen ernaar uitzien om ook op deze manier, volgens de allerbeste tradities, samen met het Elburgs Mannenkoor OBK de verjaardag van onze koning te vieren”, geeft Hein van de Worp aan. “Wij bieden een sfeervol en afwisselend muzikaal programma met diverse bekende en nieuwe liederen.” 

Het koor heeft zich verzekerd van een aantal zeer bekende musici, onder andere Marcel van de Ketterij op het orgel, Harrie Stijf achter de vleugel en Severin van Dijk op de dwarsfluit. Ook sopraan Ilse Overeem uit Elburg verleent haar medewerking. 

“De warmte en harmonie van de muziek, zang en de mooie, sfeervol Grote Kerk met die prachtige akoestiek, staan garant voor een geweldig en muzikaal evenement.” Het mannenkoor is opgericht in 1922 en telt nu ruim 60 leden. Meer informatie over OBK (Oefening Baart Kunst) is te vinden op www.elburgsmannenkoorobk.nl.
Het concert begint om 20.00 uur; de kerk is open vanaf 19.30 uur. De entree is vrij. Er wordt een collecte gehouden bij de uitgang.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie