Afbeelding

Koninklijke Onderscheiding voor Olga Jolanda Benoist

12 maart 2024 om 16:32 Maatschappelijk

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal van de gemeente Elburg heeft dinsdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Olga Jolanda Benoist. 

Hij zei trots te zijn op inwoners als Olga Benoist: “Luisteren, ondersteunen, behulpzaam zijn en klaar staan voor een ander, dat zit in u. En dankzij die mooie eigenschappen was u onmisbaar voor vele inwoners van onze mooie gemeente. Daarmee heeft u het leven van velen mooier gemaakt.”

Olga Benoist heeft maar liefst 35 jaar onafgebroken vrijwilligerswerk verricht. Het ging altijd om maatschappelijk ondersteunende activiteiten. Allereerst was zij verkeersbrigadier bij Christelijke bassischool De Wheme, bij het kruispunt Klokbeker-Botterstraat-Wimpel. Dit heeft zij ook voortgezet toen haar kinderen al lang van school waren. Verder was zij vrijwilliger bij de Stichting Wiel waar zij verantwoordelijk was voor de uitgifte van de spellen vanuit de Speel-o-theek. Ook was zij bestuurslid, telefoniste en coördinator bij Memovo (meer mobiliteit voor ouderen). 

Als vaste begeleider zorgde zij voor het transport tussen de gemeente en hetzwembad. Helaas is Olga Benoist drie jaar geleden getroffen door een herseninfarct en lukt het haar niet meer om vrijwilligerswerk uit voeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie