ECS
ECS ESC Elburg

Algemeen Belang en ChristenUnie in de bres voor verenigingen ESC en EVV

17 oktober 2023 om 18:19 Algemeen Ingezonden

Algemeen Belang en ChristenUnie in de bres voor verenigingen ESC en EVV  Elburg - De fracties Algemeen Belang en ChristenUnie hebben tijdens de raadsvergadering van 9 oktober een tweetal moties ingediend voor twee sportverenigingen in Elburg. Het betreft voetbalvereniging ESC, die graag op korte termijn een vijfde voetbalveld willen realiseren en volleybalvereniging EVV, die al geruime tijd aan het nadenken zijn over een nieuwe voorziening voor de vereniging. Pas laat op de avond werden beide moties in stemming gebracht. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad steunde de moties.

 

Raadslid Oosterloo van Algemeen Belang is blij met deze steun: “Hiermee geeft de gemeenteraad een duidelijke opdracht mee aan het college. We verwachten dat dit helpt om op korte termijn duidelijkheid te krijgen voor beide verenigingen.” Ook raadslid Hoeve van de ChristenUnie is tevreden: “Het college is al met beide verenigingen in gesprek. Toch hebben we met deze moties de prioriteit bewust extra aangestipt en ook een deadline meegegeven, om zo grip te houden op de voortgang.”

Een vijfde veld voor ESC

Bij de Elburger voetbalvereniging ESC leeft een sterke behoefte voor een vijfde veld. Er moet op korte termijn capaciteit bij, want er staan 16 kinderen op de wachtlijst. Het vijfde veld kan er ook komen, want de structuurvisie beschermd stadsgezicht geeft ruimte voor uitbreiding van sport met een vijfde voetbalveld.

Algemeen Belang en ChristenUnie geven het college mee om op korte termijn met ESC in overleg te treden om te komen tot een 5e voetbalveld. Deze ontwikkeling hoeft, wat betreft de indieners, niet te wachten op verdere uitwerking van bijvoorbeeld de structuurvisie beschermd stadsgezicht of de omgevingsvisie Elburg. Ook hierover vragen beide partijen aan het college om de raad uiterlijk eind 2023 te informeren over de uitkomsten van het overleg met ESC.

Eigen zaalruimte voor volleybalvereniging EVV

De tweede motie roept op om in gesprek te gaan met de volleybalvereniging EVV over de huidige wensen van de vereniging om te komen tot een mogelijke nieuwe voorziening. Al in juni 2020 heeft de Elburgse gemeenteraad het accommodatiebeleid vastgesteld.

Hierin staat dat de gemeente een locatieonderzoek uitvoert met als intentie de realisatie van de noodzakelijke voorzieningen o.a. volleybalvereniging EVV, zo mogelijk per 1 september 2021. Het locatieonderzoek is uitgevoerd, maar tot het realisatie van een zaal kwam het nog niet.

Daarom roepen de fracties van Algemeen Belang en ChristenUnie het college op om zo spoedig mogelijk met het bestuur van volleybalvereniging EVV in gesprek te gaan. Dit gesprek moet gaan over de huidige wensen van EVV en mogelijkheden voor EVV om een nieuwe voorziening te ontwikkelen. Verder vragen indieners om de raad uiterlijk eind 2023 te informeren over de stand van deze gesprekken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie