Tweejarig jubileumfeest Kampvuuravonden . eigen foto
Tweejarig jubileumfeest Kampvuuravonden . eigen foto

Tweejarig jubileumfeest Kampvuuravonden

22 november 2016 om 11:04 Algemeen

‘t HARDE - ‘Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is’ is het motto waaronder Kampvuuravonden in de regio Elburg worden georganiseerd. Donderdagavond 10 november was een bijzondere avond omdat het 2 jarig jubileum werd gevierd. Een avond waar werd teruggekeken op de afgelopen 2 jaren maar waar ook vooruit werd gekeken wat een toekomst met Jezus ons brengt.

De kampvuuravonden zijn al twee jaar lang een plek waar mannen elkaar ontmoeten. Een plek waar gesprekken van man tot man worden gevoerd maar ook een plek waar je een luisterend oor bent of zelf een luisterend oor ontvangt. Een plek zonder drempels of verplichtingen, een plek waar je ontspannen bij het vuur jezelf mag zijn. Een plek waar kerkmuren wegvallen en ieder welkom is, christen of niet.

Na het zingen van een aantal liederen met de gelegenheidsband keek één van de organisatoren, John Schuijn, kort terug op de afgelopen twee jaren. Ook reageerden enkele bezoekers op de uitnodiging om kort te delen wat 2 jaar kampvuuravonden met hen gedaan hadden. Warmte, vriendschap en inspiratie waren kernwoorden welke hierbij naar voren kwamen. Eén van de bezoekers gaf aan dat hij maar liefst 23 van de 24 georganiseerde avonden aanwezig was geweest. Een aantal waar niemand aan kon tippen!

René Ruitenberg was uitgenodigd als spreker tijdens deze jubileum avond. Zijn boodschap was duidelijk; durf als christen radicaal te zijn. Laat zien wie je bent en waar je voor staat. Aan zijn oproep om gezamenlijk met- en voor elkaar te bidden werd door de meeste mannen gehoor gegeven. In groepjes stonden de mannen bij elkaar en werden harten voor het eerst of opnieuw aan Jezus gegeven.

Hierna was er voluit ruimte voor ontmoeting, gesprek en samenzijn. Als je jarig bent moet je goed voor je gasten zorgen, en dat hadden de organiserende mannen goed in hun oren geknoopt. Er waren hamburgers, frikandellen en rookworsten welke de aanwezige mannen zich goed lieten smaken. Pas rond middernacht keerden de laatste mannen geïnspireerd huiswaarts!

Na het lezen van dit stukje nieuwsgierig geworden? Donderdagavond 8 december staat een nieuwe Kampvuuravond gepland. Vanaf een uur of 19.45 ben je van harte welkom!

www.kvaelburg.nl
Facebook: Kampvuur avonden - gemeente Elburg
Twitter: @kvaelburg

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie