Thirza en Kim promotie!
Thirza en Kim promotie! Foto: Gerlinde Bekenkamp

Promotie en NK plaatsingen voor Majofique

11 juni 2018 om 07:20 Algemeen

Twirlvereniging Majofique uit Wezep hadden afgelopen zaterdag een wedstrijd in Kerkdriel van de MBGF, weer een warme dag. De dames scoorden hoog met een Promotie, drie 1e prijzen, één 2e prijs, één plaatsing voor het NK bij de NTSB en vier plaatsingen voor de Open Kampioenschappen MBGF.

Kerkdriel - Het duo Charissa van Gelder en Esmee v/d Bosch komt uit in de AP Jeugd 2. Met 73,6 punten werden zij eerste. Ook voor het duo Thirza Holstege en Kim Spaan, uitkomende in de AP Senior Basis Klasse, won een gouden medaille met 85 punten. Bovendien kregen zij promotie naar een hogere klasse (AP Senior Midden Klasse) en behaalden de plaatsingspunten voor de Open Kampioenschappen MBGF die op 3 november te ’t Harde gehouden zullen worden. Kim Spaan deed er nog een schepje bovenop met haar 1 baton. Zij werd ook eerste met een gouden medaille en plaatste zich voor het NK van de NTSB.

De tweede prijs met zilver ging naar het Jeugdteam van Majofique. Zij lieten de routine met veel enthousiasme zien en kregen 77,3 punten van de jury. Dit betekende plaatsing voor de Open Kampioenschappen MBGF.

Solist Charissa van Gelder en het duo Aylaine Spaan en Jiska Montizaan hadden geen podiumplek, maar zij behaalden wel de punten voor deelname aan de Open Kampioenschappen MBGF.

Geweldige resultaten van de dames van Majofique. Je ziet de dames groeien, elke wedstrijd weer. De coaches Jolanda van Gelder en Gerda Spaan zijn erg trots op de dames.

Op 30 juni 2018 organiseert Majofique een thuiswedstrijd van de NBTA, deze zal plaatsvinden in de Kamphal te Wezep. Kom gerust even kijken naar deze geweldige twirlsport. Ook lid worden van Majofique? Elke dinsdagavond wordt er getraind in de Erica Terpstrahal te Wezep. Kijk voor meer informatie over de vereniging en over de twirlsport op www.majofique.nl.