Afbeelding
Foto: Gemeente Elburg

Herdenkingsplechtigheid bij verzets- en oorlogsmonument

20 april 2020 om 17:58 Algemeen

ELBURG - Ieder jaar rond 19 april vindt bij de verzets- en oorlogsmonumenten in Elburg, Doornspijk en ’t Harde de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid plaats. Op deze dag herdenken de deelnemende scholen dat op 19 april 1945 de gemeente Elburg door de geallieerden is bevrijd.

Dit jaar verliep het allemaal net even wat anders.Door de coronacrisis kon de herdenking samen met de basisschoolleerlingen niet door gaan. Om hier toch aandacht aan te besteden vond er daarom op maandag 20 april een aangepaste herdenking plaats op de Stadswal in Elburg. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal en jeugdburgemeester Jesse Mollink hebben een krans gelegd namens alle basisschoolleerlingen in de gemeente Elburg. De trompettisten Sofie van Putten en Manon Veldhuizen speelden The Last Post en het Wilhelmus. De burgemeester heeft alle leerlingen opgeroepen een oorlogsverhaal te delen wat hen erg heeft geraakt. Bijvoorbeeld een verhaal wat ze gelezen hebben in een boek, gezien hebben in een film of misschien wel hebben gehoord van een ouder iemand. Dit kunnen ze doen in de vorm van een filmpje, een tekening o.i.d. en te delen via social media met #75jaarvrijheidElburg (of Doornspijk, ‘t Harde, Oostendorp, Hoge Enk).
Vanwege de coronacrisis was er geen publiek aanwezig en heeft de LOE (Lokale Omroep Elburg) een opname gemaakt van de herdenkingsplechtigheid. Bekijk de herdenkingsplechtigheid via onderstaande link:

https://youtu.be/NEfR_u_mdyI

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie