Een grens is mens
Een grens is mens Ardy Kroes

Vestingval gaat van start op 8 mei

2 mei 2024 om 09:53 Cultuur Ingezonden

Van woensdagavond 8 mei tot en met zaterdag 18 mei 2024 vindt alweer de tiende editie van Vestingval Elburg plaats, waarbij de oude binnenstad van Elburg tien dagen lang het podium vormt voor hedendaagse kunst, muziek en cultuur.

Op woensdag 8 mei om 18:30 wordt het festival officieel geopend door wethouder Bertus Jeensma op het Neerlands bergje. Na de officiële opening kunnen de bezoekers een wandeling maken langs de “Donderbezem” kunstwerken op de stadswal en in de Kloostertuin. 

Het runenteken ‘donderbezem’ is een eeuwenoud, vergeten symbool dat zich verstopt heeft in de muren van Elburg. Vroeger gebruikt om donder en ander onheil mee te weren. Het donderbezemproject blaast cultureel erfgoed nieuw leven in en bestaat uit verschillende kunstvormen, zoals een een 3D-sculptuur en videokunst. Vanaf 19:00 zijn ook de locaties met beeldende kunst exposities geopend.

De openingsavond wordt feestelijk afgesloten met een licht- en geluidperformance in de Kloosterkapel. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie