Wethouder Ronald van Veen bij een stempelpost
Wethouder Ronald van Veen bij een stempelpost Wijnand Kooijmans

FietsBINGO moet gebruik fiets voor korte tochtjes stimuleren

5 mei 2024 om 15:09 Activiteiten

De FietsBINGO op de Noord-Veluwe wordt nog gehouden tot en met 27 oktober. Doel van de actie is om inwoners en bezoekers van de gemeenten Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk en Hattem te stimuleren vaker de fiets te pakken voor korte afstanden. Door te ervaren hoe makkelijk het is om met de fiets naar het zwembad, winkel of de kerk te gaan, wordt naar de mening van de initiatiefnemers de bewustwording verbeterd over het eigen autogebruik.

Wijnand Kooijmans

De FietsBINGO is één van de projecten van het programma Noord-Veluwe bereikbaar, een samenwerkingsverband van de acht gemeenten m de bereikbaarheid van de Veluwe te verbeteren. De Ermelose wethouder Ronald van Veen is de trekker van het project fietsstimulering in de regio. “We zien dat veel mensen voor korte ritten nog vaak de auto pakken. En dat is jammer, want op de fiets ben je vaak net zo snel of zelfs soms sneller op de plek van bestemming. Daarnaast is meer bewegen gezonder voor lijf en leden, is het beter voor het milieu en draagt het bij aan de ambitie van het programma: een betere bereikbaarheid van de regio.”

Er zijn veertig locaties in de regio Noord-Veluwe die fungeren als stempelpost. Deelnemers aan de FietsBINGO kunnen daar een stempel laten zetten op de bingokaart. Met vijf stempels is het Bingo. Door een foto te maken van de kaart en deze per mail te sturen naar fietsbingo@dtv.nl maakt men kans op één van de vijftig fietstassen die voor de winnaars beschikbaar zijn.

“De actie is bewust zo lokaal mogelijk ingevuld. Zo is het gemakkelijk om te ervaren dat veel plekken waar je toch wel komt, snel en prettig op de fiets bereikbaar zijn”, zo zegt wethouder Van Veen. De bingokaart met stempelposten is te downloaden via de website: www.noordveluwebereikbaar.nl of af te halen bij één va de stempelposten. Deze zijn herkenbaar aan de beachvlag ‘’Da’s zo gefietst.’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie